Birdie Golf Tours

Bengt Dahlgren

Vaxholm Värmeservice AB

Gudruns
Bro Hof Slott Golf Club
Waxholms Golfklubb

BRIS - Barnens rätt i samhället

Koncept

Konceptet Forsbrand.nu syftar till att hjälpa människor att bli friskare och gladare genom att njuta av sin tid på golfbanan. Med detta som grundtes har vi tagit ett större grepp om golfen än traditionell golfträning. Vi har utvecklat en teknik för golfsvingen som säkrats efter rådgivning med Rolf Wirhed, universitetslektor i anatomi och biomekanik. Detta skapar en stabilare och naturligare rörelse som gör dig tryggare med din bollträff. Vi har även utvecklat tekniker för alla närspelsslag som gör att bollen beter sig mer likadant vid varje slag. När det gäller puttning så hjälper vi dig först med att förstå greenens lutning och sedan att få bollen att rulla på den enda vägen som leder till hålet. För det finns bara en väg, visste du det?

Men golf handlar om så mycket mer än att bara svinga en klubba. Du spelar på en bana, eventuellt med andra spelare. Du behöver en fördelaktig tanke eller bild i ditt inre, såväl för ett gott resultat i tävlingssammanhang som för en härlig sällskapsrunda med goda vänner. Vi lär dig hur du rent taktiskt spelar spelet smartast utifrån dina färdigheter. Vårt koncept handlar om att sy ihop de tekniska delarna med de ”mjukare” delarna av spelet för att göra golf ännu roligare.
För de flesta börjar den här utvecklingen med att få kunskap och medvetenhet om sin teknik. Vår ambition är att träningen ska vara så lättbegriplig och tydlig som möjligt. Vi bygger upp din teknik som om vi skulle bygga ett hus, det vill säga nerifrån och upp. Till att börja med ser vi till att du har ett grepp och en uppställning som ger din kropp förutsättningar för att skapa en bra rörelse, oavsett vilken typ av slag du vill utveckla. Vår fasta övertygelse är att golf behöver läras inifrån. Vi lägger fokus på att hjälpa dig att hitta de breda penseldragen, känslan, innan vi börjar arbeta med detaljer. Du väljer om du vill  göra detta individuellt, som parlektion eller i grupp. Om du väljer att göra det tillsammans med andra uppstår gärna diskussioner mellan lektionstagarna vilket i sin tur ökar inlärningen. Parlektioner eller grupplektioner stimulerar golfutvecklingen säkrast.
Hur pratar du med dig själv på golfbanan? Språket till dig själv, klangen i orden och tonen är några ytterligare ingredienser som påverkar ditt golfspel. Det är av största vikt att du är din egen bästa supporter. Då ökar chansen att du får energin i rätt riktning och därmed golfbollen dit du vill. Beröm dig själv. Högt och tydligt! Golf är enkelt.
Att träna en sak i taget är av största vikt då det gäller rörelse. Före ett golfslag går det alldeles utmärkt att fokusera på mer än en sak. Till exempel både greppet och uppställningen. Men när vi ska slå ska vi ha fokus på max en sak eftersom vi då är i rörelse.
Vi bakom Forsbrand.nu arbetar både på våra respektive klubbar som på olika tävlingsarenor under året. Vi erbjuder även processinriktade golfresor samt konceptutbildning. Vi fokuserar på processen att utvecklas. Om du ger dig själv chansen att utvecklas så kommer resultaten förr eller senare, det törs vi lova.
Vi är övertygade om att vi kan få dig att slå ”fläktslag”, det vill säga bollar som inte påverkas av vinden. Du kommer att kunna slå ”humlor”,  vårt ord för bollar som landar mjukare på green. Vi kan också lära dig slå puttar med fylligare ljud. Hur blir din tid på golfbanan då? För oss är golf mer. För oss ska golf alltid vara roligt och utvecklande.

Ville Forsbrand och Martin Wiklund
Utvecklare av konceptet Forsbrand.nu

Comments are closed.