Välkommen till vinterträning!

Sommaren börjar säga hejdå och det är dags att planera för vinterns träning. Är det inte lite tidigt kanske du tänker? Jo men trycket på Golfpunkten är stort, så för att få de platser vi önskar är vi ute i god tid.

Därför erbjuder vi redan nu vår populära vinterträning för 2015. Mer info hittar du på: http://forsbrand.nu/vintertraning/

Träningen hålls söndagar vecka 3, 5, 7, 9, 11 och 13. De innehåller sving, närspelsslag samt puttning. Som vanligt är grupperna indelade efter handikapp, för att ge dig en så specifik och anpassad träning som möjligt.

Grupp 1 hcp 0-18 kl. 09.00-11.00
Grupp 2 hcp 13-24 kl. 11.00-13.00
Grupp 3 hcp 25-uppåt kl. 14.00-16.00

Pris: 3.400 kronor för 12 timmars träning med två coacher, Ville Forsbrand och Martin Wiklund. Matthyra ingår.

Anmälan görs till:
Ville: ville@forsbrand.nu
Martin: martin@forsbrand.nu

Din plats är bokad när du gjort din betalning till Ville (bankgiro VF Golf 406-9381) eller Martin (bankgiro Dogbreath Golf 5797-3877).

Alla är välkomna oavsett om du tillhör våra klubbar, en annan klubb eller ingen klubb alls.

Betalning görs i samband med anmälan. Avbokningar som görs senast tre veckor innan första träningstillfället får tillbaka halva avgiften.

Välkommen med din anmälan!

Posted in Kurser | Tagged , , | Kommentarer inaktiverade för Välkommen till vinterträning!

Årets vårresa till PGA Catalunya

Årets vårresa gick till härliga PGA Catalunya, cirka tio mil norr om Barcelona. Soligt och varmt, mycket bra golfbanor och träningsområden och härliga vyer med Pyrenéerna i bakgrunden ramade in en härlig vecka med träning och spel. I tillägg till det god mat och bra service. Den lediga dagen spenderade några med att spela golf medan den större delen av gruppen besökte Girona för rundvandring i gamla stan och tapaslunch. Det är svårt att förstå att det är en månad sedan med tanke på dagens temperatur. Tack till alla deltagare och arrangören!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Firar vinterns slut och vårens ankomst

I söndags hade vi det sjätte – och därmed sista – träningstillfället av årets vinterträning. Vi har sett en häftig utvecklingsresa bland deltagarna och vi är säkra på att det kommer slås många slag under våren som kanske inte riktigt känns igen. På grund av att bollen kommer att flyga längre och rakare. Dessutom kommer höjden bli annorlunda på sina håll. Några kommer att slå bollen lägre och mer framåt medan några andra kommer att få mer höjd så att bollen landar mjukare.

Ett nytt inslag i årets vinterträning har varit träning av de centimeter som sitter mellan öronen. Efter att ha tränat en gång på att bestämma sig för att putten ska sänkas så avslutade vi med en puttävling där den som sänkte flest puttar vann en flaska James Bond-bubbel.
Vinnarna låg på 50-70% enputtar. Hur bra skulle du bli på golf om du puttade så?

Stort grattis till vinnarna och tack till er alla för en härlig vinter!

Ursäkta att bilderna ligger ner. Jag har försökt vända dem ett dussin gånger men det verkar som att de inte vill ändra på sig.

Posted in Kurser | Leave a comment

Från oss alla…..

….till er alla: En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
God Jul

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Åkersberga GK till riksfinal

Under tisdagen spelades årets regionfinal till tävlingen Gore-Tex PGA Junior ProAm på Österåkers GK. Det är en lagtävling där tre juniorer som kvalificerat sig via klubbkval  får spela med klubbens tränare. Bästa bruttoresultat, bästa kille netto och bästa tjej netto på klubbkvalet får spela tävlingen. I Åkersberga GK:s fall lyckades Adam Isacsson, Felix Dernell och Wilma Ranehamn ta sig in i laget.

Laget

Felix, Adam, Martin & Wilma

Tillsammans med tränare Martin fick laget ihop 123 slag – vilket motsvarar 21 under par – över de 18 hålen där lagets två bästa nettoresultat räknas på varje hål. Adam var säkerheten själv, Felix bidrog med massor av nettoeaglar och Wilma hade fler wedge-enputt än Inbee Park. Detta gav en andraplats i regionfinalen och en plats i riksfinalen på PGA National utanför Malmö den 5-6 augusti.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Värmeslaget kommer!

Kom ihåg att anmäla er till Värmeslaget på Waxholms Golf 15 juni!

Vaxholms värme

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Vinnarlaget!

Nu är gänget hemma i Sverige igen efter en intensiv träningsvecka på Praia d’el Rey i närheten av Peniche i Portugal.
De fem dagarna bjöd på bättre väder än vad SMHI och andra utlovat och våra resenärer var på humör för att starta golfsäsongen på ett bra sätt.

Sista dagen spelade vi tävling. Alla deltagarna i golfskolans bästa boll på varje hål mot tränarparets bästa boll. Vinnarlaget på bilden nedan hade 59 slag netto på banan med par 73 och därmed fick vi se oss slagna efter att ha fått ihop 65. (Varpå en av deltagarna tyckte att tränarna ”faktiskt måste skärpa sig”)
Stort grattis och tack för en kul vecka!

Segrarlaget Johny, Ulla, Thomas, Karin, Birgit, Ingela, Camilla, Birgitta, Svempa, Marjatta, Göran, Eva och Janne

Segrarlaget Johny, Ulla, Thomas, Karin, Birgit, Ingela, Camilla, Birgitta, Svempa, Marjatta, Göran, Eva och Janne

Posted in Kurser, Resor, Tillstånd, Träning | 1 Comment

Vilodag i Portugal

BBL

Birgitta laddar för en lång drive

Idag är det återhämtning och turistande som gäller i golfskolan. Tre raka dagar med ett par timmars träning och 18 håls spel om dagen har satt sina spår. Dagen har fyllts av allt från besök i närliggande Obidos till massage på hotellets spa.
Om några timmar är det återigen dags för en härlig buffémiddag där vi blir ordentligt mätta och belåtna varje kväll.
Andra dagen spelade vi några hål i riktigt tuff blåst. Det var till och med så att fiskmåsarna höll sig på marken. Riktigt häftigt!

Posted in Resor | Leave a comment

Årets första Grönt Kortkurser finns nu upplagda!

Än är det snö och vinter men innan du vet ordet av kommer det att vara grönt gräs ute och då är det dags att dra igång golfsäsongen!

Grönt Kort

Det Gröna Kort du tränar dig till på golfbanan gäller inte på Gröna Lund, men det ger dig massor av kul under resten av livet om du så önskar.
Vi presenterar nu årets första Grönt Kortkurser för dig som vill börja spela golf.  Eller kanske har du gjort något försök förut men inte kommit igång? Då är det här ett bra sätt att få en nystart.

Hjärtligt välkomna att läsa mer under fliken ”Grönt Kort” och med din anmälan!

Posted in Kurser | Leave a comment

Det kom ett mail….

Det är kul att få feedback på våra insatser. Vi kan givetvis ofta se det rent konkret på att rörelser och bollflykter förändras, men det är kanske ännu mer intressant när någon berättar om sina upplevelser och intryck.
Häromdagen trillade nedanstående mail ner i inkorgen som ett svar på den sammanfattning vi skickade ut av första vinterträningstillfället:

”Tack själva! Ni verkar vara riktiga proffs på att lära ut. För min egen del var det mycket givande och jag avser att i morgon torsdag träna efter jobbet. Ser fram mot nästa träning nu på söndag.”

Joakim Palmkvist
Vintertränare och medlem på Åkersberga GK

Tack för att du tog dig tid att plussa oss, Joakim

Posted in Kurser | Leave a comment