”Dom är jäkligt bra!”

Peter Hedblom, trefaldig vinnare på Europatouren, har provat konceptet forsbrand.nu. Under två tourveckor i Spanien respektive Portugal tränade och coachades han av Ville Forsbrand och Martin Wiklund.

Vad tyckte du Peter?
– Jäkligt bra! Annars hade jag inte fortsatt prata med dem, säger han och skrattar (Peter är känd för sitt glada humör). Jag har inte testat allt fullt ut men jag har tagit några godbitar som passade min sving. Det kändes hyggligt lätt. Det jag haft problem med förut, för mycket vikt på vänster sida, fick jag hjälp med. Och med höften.

– Men för mig räcker det inte att kunna tala om vad som är en bra svingrörelse. Du måste ha ett bra öga och vara bra på att lära ut. Allt det har Ville och Martin. Och de säger saker på rätt sätt, med uppmuntran.

Fick du någon aha-känsla?
– Jag kände mig fri i nersvingen och genom slaget. Därför kunde jag spela hyggligt i de två tävlingarna.

Vad hände med ditt bunker- och närspel?
– Jag provade några små detaljer, jag förstår deras filosofi. Ville har själv ett fantastiskt närspel. För mig är det viktigt, att ta hjälp av någon som kan slå slagen själv. Då blir jag imponerad och lyssnar, det ger mig förtroende.

Puttningen?
– Vi gick in lite snabbt på det, teorin är okey. Men jag puttar med lång putter och då passar den inte lika bra. Jag har sett det på min son Kasper, som tränar hos Ville och Martin, att de vill ha korta putters. Det verkar smart när jag ser på min son.

Ville och Martin gick med under de båda tourtävlingarna. Hur upplevde du coachingen?
– Det var roligt. De skapade glädje och pushade. De hittade hela tiden det positiva och jag gick runt och småskrattade. Jag gillar att ha med människor, familj och vänner. När jag spelar Masters i Sverige tar jag med kompisar från Gävle som går med och tjoar. Som spelare är du själv, men jag har alltid gillat lagkänslan. När jag var yngre spelade jag hockey.

Din son Kasper tränar hos Ville och Martin. Vad ser du för effekt?
– Det har gått för kort tid för att dra för stora växlar. Men jag hade inte låtit dem titta på Kasper om jag inte trodde de kunde göra det bra. Att jag tar hjälp av Ville och Martin för min son säger väl vad jag tycker om dem. Jag gillar att de tränar i positiv anda, de ger härlig feedback. Jag tror Ville och Martin får ungdomar att gilla att träna.

Du har berättat lite hur du upplever Ville och Martin. Något annat?
– Det var bra med två tränare, två som ser samtidigt. Det ger snabbare feedback och känns roligare. Det blir mer liv kring själva träningen, inte lika allvarligt. Det tycker jag är härligt. Det blir mer som en känsla av att vi är ett lag. Dessutom ser de ungefär samma saker, för att de har en gemensam syn på hur de vill ha det.

– Det är två ”goa” killar.

Av: Malin Svensson

Faktaruta Peter Hedblom

  • Född och uppvuxen i Gävle
  • Började spela golf som sexåring, blev proffs 1988
  • Representerar Gävle GK
  • Varm anhängare av Brynäs hockey
  • Trefaldig segrare på Europatouren
This entry was posted in Touräventyr, Träning. Bookmark the permalink.

One Response to ”Dom är jäkligt bra!”

  1. Marie Wahlström says:

    Jag tror att det var många av oss som under veckan i Spanien upplevde den styrka det är att få saker förklarat på två olika sätt!
    Vi har ju redan konstaterat att ”Ni är bäst!” 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>