Kvinnorna i golfen

Idag sammanfaller tre högtider på samma dag. Fettisdagen, pannkaksdagen och Internationella Kvinnodagen. Många svenska tjejer har spelat stora roller för golfens utveckling på internationell nivå. Till exempel vann Liselotte Neumann som första svenska U.S. Open 1988, vid fyra tillfällen (1998: Pia Nilsson, 2003 och 2005: Catrin Nilsmark och 2007: Helen Alfredsson) har det europeiska laget i Solheim Cup letts av en svensk kapten och Annika Sörenstam har vunnit massor med tävlingar och dessutom tävlat på herrarnas PGA Tour.
I filmen nedan uppmärksammas den kvinna som var först att tävla mot herrarna och som även röstats fram som 1900-talets främsta kvinnliga idrottare. Tack tjejer, för att ni finns!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kvinnorna i golfen

  1. Red tee says:

    Kul att ni uppmärksammar banbrytande kvinnor inom golfen i dag. Härligt! Bra förebilder är toppen. För de som vill lyssna på Annika Sörenstam när hon sommarpratade i P1 i somras så finns det fortfarande utlagt på http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=3713521

  2. Marie says:

    Ger ”Superwoman” en ny innebörd. Ska vi träna lite andra sporter oxå på resan kanske? 😀
    Hejja alla kvinnor idag, och alla underbara män som uppmärksammar oss. Vi borde fira med en semla allihopa :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>